let's exchange blog links!

Sunday, August 14, 2011

refresh!



Haa,yang ini gambar yg dah lama amek masa time pergi Jakarta dulu. Muka nmpk pale je kan. Nak dijadikan cerita. tadi dok godek2 ape yg ade internet. Hari2 duduk rumah bosan jugak. Lagi-lagi bulan puasa ni. Godek punya godek, maen game jap, godek psl studies pulak, golek website yg best2, youtube tidak ketinggalan. dan godek facebook pulak dan godek twitter, bhenti jap tgk semut di laptop keluar masuk kat keyboard ni pastu sambung balek g.o.d.e.k.d.a.n.go...

.
..
...

Then I found this!. www.taaz.com Maybe ade yg dah lama tahu pasal website ni. *muka ketinggalan* tapi takpelah. It just for fun. Actually website taklah best sgt, just boleh edit lah gambar2 kita yg muka mcm mintak pnyepak tu kepada muka yang ayu-ayu gitu. ehe. boleh gak jadi tips utk mekap2 nnt.


So ape lagi, try la make over gambar muka nih. and this is the result. 


.

..

...

....

.....

......









TADAA!!!

Barulah nampak fresh look sket. ehe. 

Yeay.Ilikethispicture!


 Sebaek gambar sorang2 tak banyak. kalau tak ketagih pulak dok edit! gasp!

Friday, August 5, 2011

FlatShoesForSale!!


FlatShoesForSale!!








Flat Shoes

Black/Blue/GreenNavy/Pink/Khaki 

RM60 

Size: available 37 & 38 only Limited
 (for others sizes please comment for more info)

Interested? 


Tuesday, August 2, 2011

kilo





ye yeee yee!!

aku tak lah femes.

sape lah aku ni. hmm.

OK!

emo gila!
()&@#^@$_!!
eheehe. tak ada motif. dah lama tak update rasa pelik! 













By the way. 

Belum terlambat lagi kan untuk megucapkan 
Selamat Berpuasa kepada Semua Umat Islam di Dunia. 

Semoga amalan kita Diterima oleh-Nya. AMIN!



target : menurunkan kg dalam badan. :)

Tuesday, April 26, 2011

hai and hello

First of all. 

Sorry Sorry. I'm Sorry. Leaving you in a long waiting period without update a thing.

Ok, lets move out to the biggest issue in my life. 

Now! i'm working at Subang Jaya. clap clap! heee  first day keje FullTime serius tak suka! rasa nak behenti  je. padahal baru keje sehari. AHA OVERRRR! *tu la, gatal lagi nak tukar keje* 

But, anyway, sekarang dah masuk seminggu dah kerja. boleh la terima sikit. SIKIT? oh my! Hopefully dapat bertahan lama sket kerja ni. Takde lah duk terperuk je kat rumah. ;p *alasan si  pemls nak kemas rumah*

AMIN! 

Esok kerja, mari tydo kawan-kawan! AYUH!

Tuesday, April 19, 2011

MAAF


Something going on!

Nanti saya update! 

Sunday, March 20, 2011

saya gedik!

ahaha. ok, entry cam ape je. 

by the way. just nak update blog after berangan-angan tangkap gambar sorg2. 
FYI, last friday tgk movie. cerita Merong Mahawangsa! Oh my. Dah lama tak tgk wayang. Maybe sebab asek download je kot. dang! ahaha

Actually cerita Merong Mahawangsa ni kinda good and I really proud because it's from Malaysia!. Tak rugi lah tengok. *tengok free mmg lah tak rugi. AHAHA* wowweee! 

one more! Ayat2 dalam cerita ni pun boleh tahan! ahaha 

*fav quote  : 'apa salahnya mengintai di bawah tudung saji'  

Cheers!

rambut tok bomoh nih nampak cool lah! :D

Saturday, March 5, 2011

Hey! Why too big?

My mother always ask me why my handbag is too big. "What's in there?". "Looks like you brings the whole things in your room". and my sister always said that bag looks like "poket doraemon!" Sebab if die mintak something je mesti ade dalam beg ni. ahaha


Actually, nothing much in this bag. I just put all my things that I always use when going out.  




MUST HAVE
Lotion
Purse
Hand-phone
Wet Tissue/Tissue
lip balm
perfume
pads

add-on
sanitizer kids *sbb wangi*
eyeliner
mascara
my spec! *jarang pakai budget xrabun*
ubat-ubatan *in case ttybe saket pening*
aloe vera *in case if lotion da abis*
kunci rumah
pen and note
bedak
small coin bag

That's all. Tapi kadang bantal kecik pun letak dalam beg. kalau ngantok boleh tydo. ngeee
So, What's in your beg?

Friday, March 4, 2011

Rupanya!

Ku ingatkan kamu orang Indonesia rupanya Malaysia!



Seriously, first time dengar lagu sg. lui ingatkan orang Indonesia nyanyi. Sekali! laaaa. Aizat! ek eleh!.Best tu. ehe. Tapi tak dapat paham sgt a maskud lagu tu. Tajuk lagu?. LAGILAH! ade kene mgena ke? hmm
Sebaek dengar lagu ni hari-hari tak bosan. *buat masa ni lah* heee

Ayuh, dengar lagu ni! 

Sila click lagu ini di kotak muzik di area kanan blog ini yaa.

Aizat - Sg. Lui

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

Thursday, March 3, 2011

Wednesday, March 2, 2011

jangan nak budget sangatlah

Aduhai. dah nama pun budak lagi. tak payah berlagak sangat. takat pakai lens dah budget mcm iris mata original. siap cerita lagi kat orang yang tak tanya apa-apa kat die suddenly terlebih peramah cerita pasal orang 'gossip' pasal mata die. OH MY! It's too annoying!

Sorry to say to those yang pakai lens. bukan apa. tak kesah lah nak pakai lens warna unggu ke, merah ke, putih ke. tak perlu berlagak. rendah diri kan lebih mulia. Lagi nampak cantek. 

Me also penah pakai lens. biasa je. rasa gatal je bila lambat bukak.ehe 

so, chill lah adek!

Tuesday, March 1, 2011

seriously??

.

..

...

Makan coklat Mars jap.

nyummm nyummm

thanks sepet for this chocolate!.

.

..

lapooo!

.

...

....



enak sungguh niii!.ahaha

ok.actually baru baek dari demam. 

errr.

demam ke?. tak sure. tapi badan panas. tapi kejap sejuk. tapi.. tak sampai sehari pun demam. express punya ni kot! aha. sebab keje pagi then mcm kebosanan layan la sodoku jap. ttybe je pening. rest lah kejap. aircond  tak yah cakap a. sejuk gile gile gile gile. mcm oversea haa. mengigil-gigil. sweater dah beribu lapis da. (ok, nmpk sgt tipu. sampai beribu-ribu). bila nak berdiri payah betul. rasa mcm orang tua je. hui. tak tahan. last-last balek awal. tak sanggup nak stay. balek rumah terus mandi and TIDUR. (sangat nyenyak weeeee~)

but now dah sehat atas belas kasih sayang si mata sepet and ma mom so bolehlah ber'on9 plus updating my blog. yippee!

to all peeps, jaga kesihatan ok.
nyte!

Saturday, February 26, 2011

kreatif!

Tadi usha FB jap. godek-godek lah apa yang ade. ttybe ade nmpk post yg cambest kat FB abang. So try lah tgk blog ni. That's post is kinda cool and creative. 

.

..

...

erm, 
Korang pernah tak buat telur bentuk hati? 


Wanna try?!

Check this out!

click  SINI kalau nak nak tahu mcm mana nak buat hati telur. 


Cheers!

Friday, February 25, 2011

messy busy

Since dah kerja dah jarang update blog. mana yang sempat je. Aiceh, gaya macam lah kerja jd Menteri lak busy bagai. LOL Ni pun tibe-tibe rasa nak mensemakkan blog ni. hui
Facebook pun dah jarang online. Makan pun dah jarang. errmm, tapi asal makin gemok! wargh! 
OK, Bahu lenguh, ade sape-sape nak urut kan x? heee. Sudah larut malam. Mahu tydo lah. See ya later! 


Goodnyte bloggers! 
xoxo

Monday, February 21, 2011

Mr.Sweet Sweat 24!

Dah 24 tahun? boleh kawen ni! ekeke (well,ayat wajib yg tersembul dari mulut makcikmakciks) 
.
..
...


Well, Today is his birthday!. yeayyy! clap clap!! ehe. 
but, to bad!.i got nothing to give him now.ergh. I just can spend time having dinner with him. I wish I could done something that he can remember. (I mean like FOREVER) 
Ermm, awk. nnt hny bg hadiah ok!! ngee

Anyway, 
.
..
...
....

to by other half.




This is him with his tikar SUPER POWERRRRR! ahahah



Happy Birthday Azmie Mustafa!
I heart You Forever ever-ever
Forever-ever-ever... 
ok, awk sambung la nyanyi lagu Forever tu. ehe





Today, on your special day, 
My heart reaches out to you and pray, 
May Allah blesses you with happiness,
 Today, tomorrow and forever
I LOVE U <3


Sunday, February 20, 2011

did i just?

OMG!.


I just notice that I used too much 'woot woot' lately. did I?
errr. =/ 


anyway, let's go some woot woot guys! and let's eat that CAKE! yummy. (felling hungry though!)


*trying to Englishing my blog. LOL! 


do I look good wearing like this? ergh! 

update blog pagi-pagi budget mcm esok tak keje! Goodnyte! Sleep-tide!

Friday, February 18, 2011

baby boy!

haa. anak sape pulak ni?

:he is cute, gigi baru ade 4. dua atas dua bawah
:pandai berlakon wat muka blur bila kene marah
:sangat rajen memunggah baju-baju dalam almari
:suka ajuk-ajuk orang cakap

GERAM~!

.
..
...
....
.....
......
........
btw.

:esok 19hb February, his birthday! woot woot!
yeayhh dah setahun! :)



Happy Birthday!! 
Meor Mohamed Aisy Danish bin Meor Mohamed Hafashah!!
xoxo


Thursday, February 17, 2011

update update!!!

Update:

Now dah kerja

Now dah boleh start kumpul duet

Now dah boleh pergi jalan tanpa rasa was-was sbb xde duet

Now SEMUA BOLEH! 

YEAHHHHHHHH!!

woott woottt!!


Thursday, February 3, 2011

Wednesday, February 2, 2011

pathetic!


Mana DrBook ni!! x launch2 pun. lama tggu tau! aduhai! LOL

Tuesday, February 1, 2011

Skim cepat kaya

hei!

 

banyak dah plan nih!
mana gaji ni!

.
..
...
....


*keje xstart lagi dah pikir nak buat macam2. LOL


entry yang tiada kene mgena dengan title. ehe ;p


Monday, January 31, 2011

dilemma


Bila taknak banyak yang datang
Bila ye ye nak takde satu pun yang datang
Bila dah dilemma mcm ni berebut-rebut nak jawapan
urghhhhhh!!


Sunday, January 30, 2011

Yes, It a lot! Part II

In a part I, i ate dinner at Shogun Japanese Buffet with my family, kali ni with my love pula for celebrating my birthday and our anniversary on the 27th January. hurraayy! 
*Jimat belanja celeb dua event terus. gulp!


Hari tu agak bertuah sebab dapat makan kat Shogun FREE sebab ade promotion for birthday boy or girl akan dapat makan free kat situ tapi sampai end of February je. So sape-sape yang birthday bulan February ni try la makan kat sini. Tak rugi pun, kenyang lagi adalah!. 

Tapi si dia ni time kat restoran tu nampak muka die penat je sebab die baru balik training on that day tunggu die balik mandi-mandi dulu then baru kitrg kuar. Before pergi kat Shogun ni ktrg cam mati kutu gak a kat Sunway tu tak tahu nak wat ape. Nak tengok wayang cite cam tak menarik je, nak pergi makan tak boleh sebab nak makan kat Shogun nak g Sunway Lagoon lagilah!. Terpaksa lah kitrg berjalan-jalan, ada satu jam untuk tawaf satu Sunway. aha So kitrg just jalan sket-sket je, masuk kedai beli barang and duduk-duduk sementara tggu Shogun bukak kol 630 tu. Oleh kerana perot cam berlagu-lagu kelaparan, kitrg pun pergi je lah kat Shogun tu dengan harapan da ley masok makan. Then, Tada! ley masuk makan! yeay!.

Time die penat-penat tu die tetap layan aku yang suka merepek-repek ni. Selalu nya die yang kuat makan tapi time ni aku lak yang kuat makan! LOL! Mengunyah jeeeeeeee.

Oleh kerana terlalu focus nak makan, xde lah kitrg nak bergambar dengan mknn kat situ. Menikmati waktu bersama. ekeke

BTW


Thanks Ayang for everything! <3



I Heart U much more and more!!


This Song is for YOU!

Tentang Kamu by Tompi

terasa berdebar hatiku
setiap melihatmu tersenyum padaku
tak kuasa ku menahan rindu
tuk selalu bertemu
bercinta denganmu

adakah kau merasakan juga
cinta yang slalu hidup di jiwaku

tak tau mengapa dirimu
bagitu indah membuatku
selalu ingin di dekatmu
oooh.. bawalah diriku disetiap mimpi mimpimu
ku kan slalu ada untuk mu
ada untuk mu

biarlah crita cinta kita
terjalin abadi
aku kau slamanya
kuingin hidupku untukmu
hidupmu bagiku
berjalan bersama

adakah engkau merasakan juga
cinta yang slalu hidup di jiwaku

Oh ku tak tau mengapa dirimu
bagitu indah membuatku
selalu ingin di dekatmu
oooh...bawalah diriku disetiap mimpi-mimpimu
ku kan slalu ada untuk mu
untuk mu..O oh
slalu ada untukmu
hanyalah untukmu
slalu ada..
ku tak tau hanyalah dirimu
yang bisa membuat diriku
tunduk terdiam..
slalu hanyalah dirimu
yang terindah
slalu dirimu...
hanyalah dirimu...
hanyalah dirimu...

*Sila Google untuk dengar ye. Kat blog ni pun ade gak. Godek-godek kat music tu.


XOXO

Saturday, January 29, 2011

Yes, It a lot! Part I

 banyak tak sushi? 

Haa, ni baru satu view actually banyak lagi makanan sushi and mknn laen kat Shogun Japanese Buffet, yang ni kat Sunway Pyramid. Tempat selesa, makanan sedap, banyak choice lak tu, berbaloi-baloi. ngee

Before ni pernah teringin nak mkn kat sini tapi tgk harga, fulamakk! mahal giler!. dapat bye bye je lah time tu. ahaha Tapi this week dapat makan dua kali! Mmg gemok betol lah!. xmakan kang rugi la pulak. tak baek membazir. heee

First time makan sini bila my brother ajak. Dah la die ajak time tu mcm singa nak telan orang je. Muka nak garang je ajak orang pergi Sunway. Time pergi tu tengah pening sket so tak tanye lah nak buat ape kat Sunway. Senyap je dalam kereta. Dah nak sampai baru la tau nak pergi makan. By the time ktrg sampai, my sis and her family pun ada and dah siap melantak da time tu kat restoran ni. Die mmg plan nak pergi sini pun sbb die ade voucer diskaun, so rugilah tak guna. 

Actually my brother nak belanja makan kat sini untuk celebrate my birthday in advanced. Terharuuu ni! ~~ 
Pelik jugak nape die pergi restoran ni mula-mula, die bukan nya makan sushi pun. Sebaek ade makanan laen. Kalau tak, tgk je lah. ehe 

Memang kenyang betol lah makan kat sini. Balek tu nak bangun dari kerusi pun rasa da tak larat. Sume malas je nak jalan. Sampai rumah tak yah cakap lah. Memang terus terjun kat katil.ehe  

 Thanks abangngah belanja! ngee 


*Bertambah suka la lemak-lemak dalam badan ni dapat kawan baru lagi!. argh!

Airell kusyuk giler dapat minum Shark fin soup!

Muka kekenyangan :)

interesting!